Fotosoutěž: Nejkrásnější na Zemi


< >


19.březen 2015


Základní škola Vsetín, Sychrov a Muzeum regionu Valašsko, p. o., vyhlašují fotografickou soutěž pro žáky základních a středních škol na téma: „Nejkrásnější na Zemi“.

Základní škola Vsetín, Sychrov a Muzeum regionu Valašsko, p. o., vyhlašují fotografickou soutěž pro žáky základních a středních škol na téma: „Nejkrásnější na Zemi“.

Mladí fotografové mohou zaslat až deset fotografií toho, co vnímají jako unikátní, jako „Nejkrásnější na Zemi“, může jít o místo, situaci, zvíře, rostlinu, historický objekt, prostě cokoliv, co v tu danou chvíli cítili jako cosi krásného a zajímavého. K fotografii je třeba přiložit popis, ve kterém autor uvede, proč je či byl pro něj právě vyfotografovaný objekt, místo nebo situace v tu chvíli nejkrásnější na Zemi. Soutěžní práce začínáme přijímat dne 20. 3. 2015 – což je Světový den vrabců - World Sparrow Day. Vrabce si chceme připomenout proto, že z naší přírody postupně mizí. Možná je většina lidí naposled viděla nakreslené ve Slabikáři, kde byli prezentováni jako zcela běžná, až přemnožená součást našeho světa. Dnes se málokdo může pochlubit, že vrabce viděl na vlastní oči. Rychle je vyfoťme, ať máme fotku na památku! A nebo možná… zamysleme se nad tím, jak se příroda mění a proč se tak děje. Ukončení příjmu soutěžních prací jsme stanovili na 22. 4. 2015 na Den Země, kdy naše planeta slaví svůj svátek.

Vydejte se fotografovat společně, pozvěte rodiče, děti, prarodiče či přátele, tak můžete své krásné zážitky sdílet! Na nejzajímavější příspěvky čekají ceny a diplom, ale největší odměnou jistě všem mladých fotografům bude pobyt přírodě, na všech těch úžasných místech. Více informací a propozice najdou zájemci na stránkách školy či webu: http://nejkrasnejsi-na-zemi.sweb.cz

PhDr. Jaroslava Ševčíková

Mgr. Jan Husák