Sborník Musejní společnosti právě v prodeji!


< >


18.prosinec 2009


V těchto dnech se dostává do prodeje publikace Sborník Musejní společnosti ve Valašském Meziříčí, číslo 1 až 14 (1884-1911).

Jedná se o znovuvydání všech čísel tohoto časopisu, který vycházel nepravidelně v letech 1884 až 1911.

Myšlenka znovu vydat všech čtrnáct čísel Sborníku Musejní společnosti ve Valašském Meziříčí se zrodila s připomenutím 125. výročí založení Musejní společnosti ve Valašském Meziříčí, které slavíme letos v roce 2009.

Sborník je vedle materiálního odkazu této společnosti, kterým jsou zvláště četné sbírky shromážděné společností za její téměř sedmdesátileté působení a uložené nyní v Muzeu regionu Valašsko ve Vsetíně, jejím nevýraznějším duchovním odkazem.

Sborník není jen stále vyhledávaným souborem poznatků z oblasti společenských a přírodních věd, ale lze jej chápat i jako cenný pramen pro poznání doby v níž vznikal. Je nejvěrnějším obrazem nejen tvůrčí síly a činorodosti tehdejší Musejní společnosti a jejích členů, ale také svědectvím o limitech jejich schopností.

Původní jednotlivá čísla sborníku mají samostatné číslování stran, které na sebe plynule nenavazuje. Tento systém znesnadňuje orientaci v jednotlivých číslech. Velkou předností nově vydaného Sborníku je vytvoření nového průběžného číslování a nového obsahu všech čísel Sborníku. V obsahu je vedle názvů jednotlivých článků uvedeno v prvním sloupci původní číslování stránek a ve druhém sloupci průběžné číslování stránek celého reprintu, které najdete na dolním okraji jednotlivých stránek.

Publikace nabízí pestrý obsah příspěvků s historickou, etnografickou, uměleckohistorickou a přírodovědnou tematikou. Každý zájemce o region Valašsko zde najde mnohé zajímavosti psané poutavým stylem.

Sborník si můžete zakoupit nebo objednat na dobírku přímo v Muzeu regionu Valašsko ve Valašském Meziříčí a ve Vsetíně. Jeho cena je zde 320,- Kč (bez poštovného).

Objednávejte telefonicky na tel.: 737 657 700
nebo e-mailem: skockova@muzeumvalassko.cz